GLUTENSİZ ŞEKERPARE
MALZEMELER
-125 gram oda ısısnda
tereyağ
-1/2 su bardağı glutensiz
pudra şekeri
-3 silme çorba kaşığı
glütensiz irmik
-1 yumurta
-1 silme çay kaşığı
glütensiz kabartma tozu
-1,5-2 su bardağı
glütensiz un
-Fındık
Şerbeti için
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini
koyup karıştırıyoruz.Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.İrmiği,
kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur
elde ediyoruz.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle
yuvarlıyoruz.Ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.Yağlanmış fırın
tepsisine diziyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika
pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve
şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.İndirmeye yakın limon
suyunu ekliyoruz 2-
3 dakika daha pişiriyoruz.Pişen şerbeti
ılınmaya bırakıyoruz.Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip
ılık şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
NOTLAR
-Şerbetini döktükten sonra üzerini bir
tepsi ile kapatırsak şerbetini daha iyi çekmesini sağlayabiliriz.
-Ben şekerpareleri yaptıktan sonra şerbetlemeden
buzluğa koydum.Çıkartıp çözüldükten sonra ısıtıp şerbeti üzerine dökebilir. Ancak
Şekerpareler şerbetledikten sonra buzlukta saklamak doğru olmayacaktır.
-Ben üzerine yumurta sarısı sürmedim
ancak siz sürmek isterseniz yumurta adedini 2 ye çıkarabilir birinin sarısını
şekerparelerin üzerine sürebilirsiniz.
-Önce şerbeti yapıp sonra tatlıyı
hazırlamaya başlarsanız zaman kaybınız olmayacaktır.
-Pişmeden fırından çıkarırsanız dağılma
olacaktır.
Ohh mis gibi ellerine sağlık.
YanıtlaSilsagol canim❤
Sil