glutensiz sekerpare


GLUTENSİZ ŞEKERPARE


MALZEMELER
-125 gram oda ısısnda tereyağ
-1/2 su bardağı glutensiz pudra şekeri
-3 silme çorba kaşığı glütensiz irmik
-1 yumurta
-1 silme çay kaşığı glütensiz kabartma tozu
-1,5-2 su bardağı glütensiz un
-Fındık


Şerbeti için
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu

 HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.İrmiği, kabartma tozunu ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.Ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-


3 dakika daha pişiriyoruz.Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine  gezdiriyoruz.

NOTLAR
-Şerbetini döktükten sonra üzerini bir tepsi ile kapatırsak şerbetini daha iyi çekmesini sağlayabiliriz.
-Ben şekerpareleri yaptıktan sonra şerbetlemeden buzluğa koydum.Çıkartıp çözüldükten sonra ısıtıp şerbeti üzerine dökebilir. Ancak Şekerpareler şerbetledikten sonra buzlukta saklamak doğru olmayacaktır.
-Ben üzerine yumurta sarısı sürmedim ancak siz sürmek isterseniz yumurta adedini 2 ye çıkarabilir birinin sarısını şekerparelerin üzerine sürebilirsiniz.
-Önce şerbeti yapıp sonra tatlıyı hazırlamaya başlarsanız zaman kaybınız olmayacaktır.
-Pişmeden fırından çıkarırsanız dağılma olacaktır.



Yorumlar

Yorum Gönder