Karnıbahar kısırı (glutensiz)

Kısırı cok seviyoruz ama icinde bulgur var,colyaklılar bulgur tuketemiyor.Colyaklı degilseniz kilo almamak adina yapamiyoruz bazen
O zaman napiyoruz karnibaharkisiri 😉 diyet yapanlara da guzel bir alternatif. Icinde karnibahar tadi olmuyor tavsiye ederim🤗🤗 1 orta boy karnabahar
2 baş kuru soğan(taze soğan da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Kimyon. Pulbiber, karabiberMaydanozTaze nane(kuru nane de kullanabilirsiniz)
Limon
Marul

Karnabahar Kısırı Tarifi'nin Yapılışı

Karnabaharın çiçek kısımlarını yıkayıp süzelim. Ardından ince bulgur boyutunda robotta çekelim. Robot yoksa rendeleyebilirsiniz. Tenceremize yağla birlikte karnabaharımızı koyup hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım. Sonrasında salçayı, ince doğradığımız soğanı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Pişince altını kapatalım, ilk sıcağı çıkınca tuzunu, yeşillikleri ve limonunu ilave edip servis edelim.

Yorumlar

  1. Vay be ilk kez görüyorum . 😂 Karnıbaharı yerim ama çok sevdiğim söylenemez . Siz bizim yerimize de afiyetle yiyin .😂 Elinize sağlık , mutlu haftasonları diliyorum .🌸🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmiyorsaniz aslinda tam size gore cunku karnibahar tadi olmuyor icinde 😉😉😉 cok tesekkur ederim size de mutlu hafta sonlari🤗🤗🤗🤗

      Sil
  2. Çok kolay pratik bir tarife benziyor. Deneyeceğim kesinlikle ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim.. yarin tekrar yapacagim ben de😊😊😊😊

      Sil

Yorum Gönder